Het leven van een bunkerbok

De bokjes worden geboren op een biologische geitenhouderij,
zoals bijvoorbeeld Pronkjewailfamilie Tuenter en familie Alting 

 

Bekijk de bunkerboeren

 


Na de geboorte gaan ze meteen bij de moeder weg, omdat het beter is
ze te scheiden voor ze aan elkaar gehecht zijn. Zo is er minder stress.

 

 

Ze krijgen wel de biest, de eerste melk van de moeder. Bovendien hechten geitenlammeren vooral erg aan elkaar; daarom worden ze in groepjes grootgebracht.

 

 

Ze wonen eerst in een stal met stro, lekker warm en droog. Ze leren zelfstandig drinken aan een kunstspeen en beginnen ook al direct sprietjes hooi te knabbelen. Ze hebben volop ruimte om te rennen en spelen.

 

 

Na 12 weken mogen ze de wei op en schuilen ze voor de regen in een stal.

 

 

Na 6-9 maanden, net voor de hormonen echt beginnen te gieren,
gaan ze nog 1 à 2 weken naar binnen om tot rust te komen.
Daarna worden ze verdoofd geslacht.

 

 

De slager versnijdt het vlees van kop tot kont, zodat er niks verloren gaat.

Een deel van het vlees gaat naar restaurants, zoals Badhu Utrecht, De Proefzaak Amsterdam, Hoog Vuur & Het Lokaal Amersfoort, Kraaybeekerhof Driebergen, 't Amusement Arnhem en Zion Urban Bistro Rotterdam. Een ander deel wordt verder verwerkt tot bijvoorbeeld stoofvlees, bokkenburgers of lamsracks. Een ander deel wordt verder verwerkt tot bijvoorbeeld stoofvlees, bokkenburgers of lamsracks.

Bestellen

 

Benieuwd wat er mogelijk is voor horeca?

Neem dan contact op